Wat kost dak reinigen en impregneren?

Om de kwaliteit van je dak te bewaren moet je deze eens per jaar goed reinigen. Om het dak langer mooi en schoon te houden kun je het dak laten reinigen en impregneren. Hierdoor keert het vuil niet meer snel terug en is het dak de eerste 10 jaar makkelijk schoon te houden. De kosten hiervan zijn erg verschillend en afhankelijk van het type dak en het aantal vierkante meters. Lees in deze blog meer over de kosten van het dak laten reinigen en impregneren. 

De kosten 

Bij een standaard pannendak betaal je gemiddeld €8,- tot €12,- per m² voor het reinigen en nog eens €15,- tot €25,- per m² voor het impregneren. Gemiddeld zijn de kosten voor het laten reinigen en impregneren van je dak €23,- tot €37,- per m². Op een dakoppervlak van 60 m2 komt dat neer op een totaalprijs van €1.380,- tot €2.220,-. 

De kosten zijn afhankelijk van de dakbedekking. De kwetsbaarheid van het dak is ook van invloed op de prijs. Wanneer een dak erg kwetsbaar is, dan moet de dakdekker extra voorzichtig doen. Hierdoor gaan de kosten omhoog, rond de €30,- tot €45,- per m². 

Kosten dak reinigen en impregneren

Type dakReinigen (gemiddelde prijs per m²)Impregneren (gemiddelde prijs per m²)Totaalprijs
Pannendak€ 8 – € 12€ 15 – € 25€ 23 – € 37
Leien dak€ 10 – € 15€ 20 – € 30€ 30 – € 45
Bitumen dak€ 6 – € 10€ 12 – € 18€ 18 – € 28
EPDM dak€ 7 – € 12€ 14 – € 22€ 21 – € 34

Waarom je dak reinigen en impregneren?

Een dakreiniging is een belangrijk onderdeel van je dakonderhoud. Wanneer je dak goed onderhouden is ligt er minder vuil op je dak wat kan leiden tot lekkages en beschadigingen aan het dak. Impregneren is een preventieve behandeling die voorkomt dat het dak weer snel vies wordt. Dit wordt vaak gedaan nadat het dak is gereinigd. Impregneren stopt de hechting met het oppervlak. 

De voordelen van reinigen en impregneren:

  • Langere levensduur van de dakbedekking
  • Vocht en vuil wordt nier opgenomen door de dakpannen
  • De woning stijgt in waarde en ziet er netjes uit
  • De komende 10 jaar is veel minder onderhoud nodig