Over ons

Bij een timmerman kunt u terecht voor een uiteenlopend aanbod in houtsoorten, timmerwerken en klussen. Een houtbewerkingsbedrijf of houthandel is specialist is houtbewerking voor interieurbouwers, maar ook voor particulieren. Producten die worden vervaardigd zijn kozijnen, keukens, of delen hout. Kleine hoeveelheden soms ruw en onbewerkt, maar dikwijls ook op bestelling geschaafd, verlijmd, gezaagd, geschuurd en gefreesd. Hout wordt bewerkt met behulp van machines. Een echte timmerman onderscheidt zich door deskundigheid, vakmanschap en passie voor het vak.

Timmerwerken

Na de productie is het tijd voor het plaatsen of het feitelijke (zoals wij het noemen) timmerwerk op locatie. Hierbij is een goede afstemming tussen de houtfabriek en de timmerman van essentieel belang. Een kleine afwijking in de productie van een kozijn, keukenelement of wand kan namelijk zorgen voor een aanzienlijke stijl afbreuk en een duidelijk minder resultaat. Uiteraard is dit niet gewenst, vandaar dat wij hierin kiezen voor zekerheid. Alle timmermannen waarmee wij werken zijn getoetst door Timmerbedrijf Houtens, waardoor u profiteert van een perfect eindresultaat.

Houten vloeren

Een houten vloer ziet er stijlvol uit, maar heeft een gebruiksaanwijzing. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken, waardoor de behandeling en het onderhoud verschillen. Een timmerman kan u hulp bieden bij het schuren en het onderhoud van vloeren. Op die manier kunt u blijven genieten van een perfecte vloer.

Houthandel

Reguliere houthandels hebben hun standaard programma; Bouw- en kozijnhout, platen en constructiehout. Een vakkundige specialist levert een completer assortiment van luxere, niet alledaagse interieurbouwsoorten. Onze voorraad bestaat weliswaar uit veel soorten, maar vaak vraagt men een afwijkende maat of hoeveelheid. Door contacten in binnen- en buitenland zijn wij in staat om aan iedere aanvraag te voldoen.

Deze website bevat informatie en veel beeldmateriaal van onze producten. Kijkt u gerust rond. Wilt u meer weten, meer zien, de mogelijkheden verkennen? Wij ontvangen u graag in ons bedrijf voor een inspirerende ontmoeting.