Houtsoorten

Soorten

Er zijn diverse soorten hout verkrijgbaar. U kunt bijna elke houtsoort wel gebruiken voor het maken van meubels. Wij vertellen u iets over een aantal soorten hout die veel worden gebruikt bij het maken van kozijnen, vloeren, meubels en keukens.

Eikenhout

Eikenhout komt van de eikenboom. Onder de eik zijn weer verschillende soorten die net een paar verschillende eigenschappen hebben, maar in het algemeen lijkt het hout erg op elkaar. Eik is een houtsoort die erg sterk en hard is, en het zal daarom ook lang meegaan als u er meubels van laat maken. Eikenhout is niet alleen voor binnenmeubels een geschikte soort hout, maar ook voor buitenmeubels.

Berkenhout

Berkenhout komt van een berk. In Nederland wordt vooral berkenhout uit Scandinavië gebruikt. Berkenhout is wit tot heel licht gekleurd. Het voordeel van berkenhout is dat het makkelijk te bewerken is en geschikt is voor buiten. Ook is het in vergelijking met veel andere houtsoorten een soort met een redelijk lage prijs.

Kersenhout

Kersen is een hout die voornamelijk uit de Verenigde Staten komt. Het is een hout dat geelbruin van kleur is en een warme uitstraling geeft. Het is goed te bewerken en af te werken en het is daarom ook een houtsoort die veel wordt gebruikt in meubels.

Afzelia

Afzelia is een soort tropisch hardhout dat erg sterk en geschikt voor allerlei soorten toepassingen. In Nederland wordt afzelia vooral voor kozijnen en deuren gebruikt. Dit omdat het goed bestemd is tegen vele weersomstandigheden, het gaat niet krom staan en gaat lang mee.

Steigerhout

Steigerhout is hout afkomstig van vurenhout en is officieel bedoeld voor in de bouw. Toch is steigerhout een erg populaire houtsoort voor het maken van meubels zoals tafels en kasten, zowel buiten als binnen. Bewerkt is steigerhout prima buiten te gebruiken en bij goed onderhoud heeft u er jaren lang plezier van.

Cederhout

Ceder is een houtsoort dat licht is van gewicht. Het is makkelijk bewerkbaar en het is goed geschikt voor lichtgewicht meubelen zoals kasten en ander meubelsoorten. Een nadeel van cederhout is dat het een erg opvallende geur heeft. Als u de geur te sterk vindt, of niet lekker, kan dit nadelig voor u zijn.

Houtbewerking en realisatie

Voor de bewerking van het hout werken wij samen met Mhout Timmerwerken. Het timmerbedrijf vervaardigt van het door u gewenste hout graag meubels, kozijnen, keukens en deuren. Maarten van Hout is gespecialiseerd in het vervaardigen van maatoplossingen betreffende woningrenovatie en onderhoud.

Onderstaand een overzicht van hout dat wij regelmatig op voorraad hebben. Neem gerust contact op om te informeren of uw gewenste houtsoort aanwezig  is. Natuurlijk kunnen wij ook inspelen op uw specifieke wensen.

Onze houtsoorten

Europees Noord
Amerikaans
Zuid
Amerikaans
Afrikaans Aziatisch
Berken Alder Balsa Abachi Bangkirai
Beuken Beuken Ceder Afrormosia Ceder
Eiken Douglas Curupixa Afzelia Keruing
Elzen Eiken Guatambu Anigré Merantie
Esdoorn / Ahorn Esdoorn / Maple Ipé Azobé Merbau
Essen Essen Itauba Billinga Teak
Grenen Grenen Jatoba Bubinga
Iepen Iepen Massaranduba Dibétou
Kastanje Kersen Palissander Ebben
Kersen Noten Purperhart Iroko
Lariks Populier Tatajuba Koto
Noten Red Cedar Tauari Mahonie
Peren Lacewood Muteneye
Populieren Padoek
Robinia Sapeli
Vuren Sipo
Wengé
Zebrano

 

Wij hebben enkele bladen, partijen en delen op de pagina aanbiedingen geplaatst.