parket vloeren

Parket vloeren

Er zijn een hoop verschillende vloeren. In deze blog benoemen we alle vloer soorten die er zijn. Ook geven wij de prijzen van deze vloeren. Vaak wordt de vraag gesteld: welke soort vloer is nou het beste? Uit onze ervaringen zijn dat parket vloeren. Vandaar dat wij in deze blog onder andere meer informatie zullen geven over houten vloeren.

Het grootste verschil met laminaatvloeren is dat parketvloeren uit echt hout bestaan, terwijl laminaat kunststofvloeren zijn met een ‘houtlook’. Mede doordat hout in elk interieur mooi te combineren is maakt het dat parketvloeren houtenvloeren erg populair is. Smaken verschillen, maar als het over parket gaat, zijn de meeste mensen het toch wel met elkaar eens. Houten vloeren (ook wel parketvloeren) geven een ruimte een uniek en natuurlijk karakter.

Waarom kiezen voor parketvloeren?

Parketvloeren zijn er in vele verschillende soorten hout en alle mogelijke patronen. We geven kort een overzicht van populaire houtsoorten voor parketvloeren. Een traditionele parketvloer bestaat uit een gelijmde ondervloer, waarop we de volledig houten planken spijkeren.

Massieve parketvloeren bestaan uit planken die voor de volle 100% uit massief hout bestaan. Hieronder vindt u enkele van de mogelijke houtsoorten voor parketvloeren. Parketvloeren zijn dus in allerlei houtsoorten leverbaar, denk hierbij aan: Eiken, noten, kersen, essen, mahonie, wenge, maple, afzelia, padauk, merbau, ipe, jatoba en kambala.

Parketvloeren zijn daarnaast leverbaar in allerlei verschillende houtsoorten. Parketvloeren kunnen behalve van het bekende eikenhout uit zeer veel verschillende houtsoorten worden gemaakt. Parketvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kwaliteiten, breedte en dikte. Wil je graag een houten vloer dan is er de keuze tussen massief houten vloeren, de zogenaamde duoplank vloeren (multiplank) en parketvloeren.

De mogelijkheden qua houtsoorten, breedtes, patronen en dergelijke zijn enorm bij de parketvloeren. Houten vloeren en parket kunnen wij leggen in diverse breedtes en in vele houtsoorten. Daarnaast leveren wij lamelparket (gelaagde vloeren) in diverse houtsoorten die zeer geschikt zijn voor vloerverwarming of vloerkoeling.

Omdat er veel houtsoorten gebruikt kunnen worden voor lamelparket en houten vloeren is er veel onderscheidt in kwaliteit, in kleuren en in sterkten. Tapis parket van Stadhouders Parketvloeren is verkrijgbaar in een groot aantal houtsoorten, motieven en kleurstellingen. Deze meerlagige parketvloeren zijn ook goedkoper dan de massief houten vloeren.

Wat zijn de prijzen van vloeren?

Bent u benieuwd naar welke soorten vloeren er allemaal zijn en wat de kosten wat deze vloeren zijn? Hier beneden hebben wij een overzicht geplaatst met alle soorten vloeren en de kosten per M².

Soort vloer Prijs per M²
Laminaat €15 tot €50
PVC €30 tot €100
Tapijt €35 tot €125
Keramische tegelvloer €35 tot €120
Natuursteen tegelvloer €35 tot €150
Parketvloer €50  tot €150
Grindvloer €30 tot €100
Gietvloer €60 tot € 130
Betonvloer €50 tot €120
Granieten vloer €120 tot €280

Wat kost een parketvloer?

De prijs van (houten) parketvloeren kan variëren, maar deze vloeren zijn doorgaans niet goedkoop. Of het nu gaat om traditioneel parket, een oude houten vloer, eiken vloerdelen, patroonvloeren, of om parketvloeren in exclusieve houtsoorten en patronen, je bent vaak niet goedkoop uit.

Soort parket Gemiddelde kostprijs (per m², exclusief montage)
Massief €45 – €125
Meerlagig €40 – €75
Fineer€25 – €50
Laminaat€15 – €40

Wat kost het om uw vloer te laten leggen?

Parketvloeren leggen kun je heel goed door een vakman laten doen. Er kunnen bobbels in de vloer ontstaan, doordat er geen rekening gehouden is met de werking van het laminaat of afzonderlijke laminaatplanken kunnen beschadigen. Wilt u snel aan de slag met uw inrichting en wilt u dat de basis van een ruimte goed ligt?

Door ervaren vakmensen een houten vloer laten leggen, verzekert u van een prachtige nieuwe houtvloer die perfect is ingelegd. Door nieuwe houtenplaten te bevestigen aan de oude vloer kan deze geheel waterpas worden gemaakt en is het leggen van laminaat of parket een eitje. De kosten voor het leggen van een nieuwe vloer van bijvoorbeeld hout, laminaat, plavuizen, pvc of een gietvloer zijn afhankelijk van het aantal m2 die de ruimte heeft.

Soort klusGemiddelde prijs (per m²)
Parketvloer zwevend leggen€7,50 – €15
Parketvloer verlijmd leggen€15 – €20
Soort klusGemiddelde prijs (per meter)
Hoge plint leggen€5 – €8
Lage plint leggen€2,50 – €5

Ga voor meer informatie naar de website van vloeren-nu.